Werkbezoeken: de provincie in om het met eigen ogen te zien!

Werkbezoeken: de provincie in om het met eigen ogen te zien!

12 mei 2023 17:13:04 UTC
Werkbezoek

Afgelopen woensdag vond vanuit de provincie een cultuur en erfgoed werkbezoek plaats.
Anneloes Blekxtoon, Wouter Limmen en Miriam van der Ouw stapten in de zogenoemde 'theaterbus'. Deze bus brengt normaalgesproken scholieren naar cultuur toe, een initiatief om ervoor te zorgen dat ieder kind van de basisschool een keer de kans krijg om een groot theater te bezoeken.

Tijdens het werkbezoek werd Fort Nieuwersluis, dat onderdeel is van Unesco Werelderfgoed Hollandse Waterlinies bezocht. Na een korte presentatie en rondleiding reed de bus verder voor een bezoek aan de bibliotheek in Maarssenbroek. In deze multifunctionele bieb was een korte dansvoorstelling te zien, waarna een toelichting over het belang van cultuur werd gegeven. Het bezoek werd afgesloten met een test over ieders kennis over lezen en schrijven. Wist je bijvoorbeeld dat wanneer een kind elke dag 15 minuten wordt voorgelezen, het zo'n 1000 woorden per jaar leert?

Cultuur en Erfgoed is een essentieel waardevol element in onze samenleving. Het zorgt voor verbinding tussen verschillende groepen mensen en heeft een positieve invloed op onze ontwikkeling. Wij zetten ons als Volt graag in voor de bevordering hiervan!