Over Josée Hansen

Sinds mijn studententijd woon ik in de stad Utrecht en dat is al behoorlijk lang. Tussentijds heb ik voor werk in Nicargua, Frankrijk en Zwitserland gewoond, maar Utrecht bleef het honk waarop ik terugkeerde. Door mijn werk voor de WHO kwam ik vaak in het buitenland en dat veranderde mijn blik op Nederland. Vanuit het buitenland naar Nederland gekeken, besef je hoe belangrijk Europa is en hoe belangrijk het is om verder te kijken dan de eigen grenzen.

Dat besef zie je ook terug in Volt. Volt is voor mij de partij met het Europese perspectief in het DNA. We zijn onderdeel van het Europese netwerk en we realiseren ons wat Europa voor ons kan doen en wat wij aan Europa kunnen bieden, ook vanuit de provincie.

Dit grensoverschrijdende denken zie je ook terug in mijn speerpunten. Natuurlijk is Europa een van mijn speerpunten, maar ook klimaatverandering. Want er is eigenlijk maar één crisis en dat is de klimaatcrisis. Om die op te lossen moeten we Europees denken en de wereld als geheel bekijken. Als Volt doen we dat.

En onder het motto ‘wel graag, maar niet goed’ loop ik drie keer per week in de prachtige omgeving van Utrecht en wil ik mijn record op de halve marathon nog ietsje verbeteren.

Lees mijn blog over Europa