Over Jacoline Kool

NL-Utrecht-Jacoline-Kool

Jacoline-Kool

Kandidaat #4

Utrecht

Ik ben geboren en getogen in Middelburg (Zeeland) en op mijn 17e naar Utrecht verhuisd om te studeren. Dat is nu al bijna 17 jaar geleden. Tijdens mijn studententijd ben ik verliefd geworden op Utrecht én op mijn man, we wonen samen met onze twee kinderen met veel plezier in de Rivierenwijk.

Ik wil graag de politiek in omdat ik de wereld in het algemeen, en Utrecht in het bijzonder, een betere plek wil maken. Deze drang heb ik al zo lang als ik me kan herinneren. Daarom heb ik voor verschillende non-profitorganisaties gewerkt en werk ik op dit moment als adviseur in de energietransitie. Als statenlid wil ik mij storten op de woningnood en de energietransitie.

Waarom Volt? Omdat Utrecht (en ook Nederland) geen eiland is en de problemen waar we tegenaan lopen dus logischerwijs vanuit een grotere Europese visie aangepakt moeten worden.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Regelmatig ben ik op het hockeyveld te vinden en doe ik aan bootcamps. Ook dans ik. Maar dat bewaar ik alleen voor feestjes.

Lees mijn blog over de energietransitie